Førrskjelli

torsdag 14. oktober 2010

Pavlova



Her e oppskifta på nok ei nydeli kaka: Pavlova - eller Marengskaka, om du vil..



Førr å lage den, treng du:
6 eggehvite
3 dl sukker
1 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 ts potetmel

Te fylle treng du:
5 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem
300 gr friske bær, eller fruktcoctail

Fremgangsmåte:
1. Pisk egg og sukker stiv
2. Ha førrsikti i de øvrige ingrediensan
3. Tegn opp en sirkel på 26 cm på bakepapir
4. Smør marengesen utover den opptegna sirkeln
5. Forvarm steikeovn te 250 grader
6. Senk temperaturn te 100 grader når ovn e varm og steik kaka på nederste rille i ca. 1 time.

7. Kaka gjøres ferdig rett før servering, marengsbunnen kan du lage dagen i forveien. Viktig å ikkje ha kremblanding og frukt på førr tidlig, da detta vil gjøre marengsen blaut.
8. Bland piska krem og vaniljekrem og ha på marengsbunn, pynt med frukt!

Bon apetit!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar